Σχολιάστε

έργα, όχι λόγια!

anima1 sms

Το Pet Therapy σέβεται πολύ κάθε προσπάθεια διάσωσης ζώων, είτε πρόκειται για οικόσιτα ζώα, είτε για ελεύθερα (αδέσποτα) ζώα, είτε για άγρια ζώα (που δεν εξημερώνονται) της γης, του αέρα ή της θάλασσας.

Γι’ αυτό και στηρίζει όσο μπορεί το έργο των διάφορων σχετικών οργανώσεων, μία εκ των οποίων είναι και ο Σύλλογος Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής, ΑΝΙΜΑ.

Ο ΑΝΙΜΑ οφείλει την ύπαρξή του στους εθελοντές του, καθώς και στην έμπρακτη στήριξη που λαμβάνει από ιδιώτες.

Είναι πολύ ελπιδοφόρο που ο ΑΝΙΜΑ πλέον θεωρείται πολύ δημοφιλής στα εγχώρια μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν αρκούν όμως τα like, τα share & τα retweet στις δημοσιεύσεις των οργανώσεων.

Χρειάζονται πράξεις! Ακόμα και οι μικρές πράξεις βοήθειας έχουν τεράστια σημασία!

Γιατί οτιδήποτε κάνει κανείς για να βοηθήσει, όσο μικρό κι αν είναι αυτό, καθώς ενώνεται με ανάλογες προσπάθειες άλλων απλών ανθρώπων, μπορεί να αποκτήσει μεγάλη δύναμη, ικανή να ομορφύνει τον άγριο κόσμο που ζούμε.

Τρόποι για να βοηθήσει κανείς, υπάρχουν πολλοί. Κάθε οργάνωση έχει διαφορετικές ανάγκες, σε ύλη και εθελοντική εργασία. Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα κάθε οργάνωσης ή ένα τηλεφώνημα, πληροφορούν το κοινό για τις τρέχουσες κάθε φορά ανάγκες.

Ανάλογα με τις γνώσεις, τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντα και τον ελεύθερο χρόνο του, καθένας μπορεί να διαλέξει τους φορείς που θέλει και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει.

Υπάρχουν όμως και τρόποι βοήθειας που απευθύνονται ανεξαιρέτως σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες. Απλοί, γρήγοροι τρόποι συμμετοχής σε κάθε τέτοια ωραία πρωτοβουλία.

Όποιος, για παράδειγμα, θέλει να βοηθήσει ουσιωδώς τον ΑΝΙΜΑ, μπορεί πολύ εύκολα τώρα να στείλει με sms τη λέξη anima1 (χωρίς κενά) στο νούμερο 54574.  Η χρέωση για κάθε τέτοιο μήνυμα είναι 2,48 ευρώ. Και η αποστολή αυτής της μικρής χρηματικής βοήθειας μπορεί να επαναληφθεί απεριόριστα, ανάλογα με το ποσό που επιθυμεί κανείς να προσφέρει συνολικά τη συγκεκριμένη στιγμή.

Αυτή είναι μια μικρή οικονομική ενίσχυση, που οποιοσδήποτε μπορεί χωρίς δυσκολία να προσφέρει, απ’ οπουδήποτε κι αν βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ο ΑΝΙΜΑ, πέρα απ’ την αγάπη και τη βαθιά εκτίμηση όλων εμάς που νοιαζόμαστε για όλα τα ζώα αδιακρίτως, έχει και πάρα πολλά λειτουργικά έξοδα, ενώ τα έσοδά του προέρχονται αποκλειστικά από τις δωρεές των ιδιωτών υποστηρικτών του.

Δεν είναι χαρά να βοηθάει κανείς ανθρώπους που βοηθάνε;

🙂

σημείωση: προς αποφυγή παρεξηγήσεων, διευκρινίζεται ότι το PET THERAPY δεν αποκομίζει κανένα απολύτως κέρδος από αυτά τα sms. Στηρίζει απλώς τον ΑΝΙΜΑ ιδιωτικά, όπως δηλαδή κάθε ιδιώτης που θέλει να συνεχίσει ο Σύλλογος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα άγρια ζώα που χρειάζονται βοήθεια και στους ανθρώπους που τυχαίνει να βρουν κάποιο άγριο ζώο που χρειάζεται περίθαλψη. Για πολλοστή φορά, επισημαίνεται πως το PET THERAPY είναι ιδιωτική εθελοντική προσπάθεια, δεν εισπράττει δηλαδή από κανέναν ούτε ένα ευρώ. Ένα απ’ τα μηνύματα που στέλνει το PET THERAPY στον ελληνόφωνο κόσμο είναι πως όποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να το κάνει. Απλά. Με τον τρόπο που μπορεί καθένας. Δεν χρειάζεται άρα καμία επισημότητα, ούτε κατ’ ανάγκη η ένταξη σε οργανωμένες προσπάθειες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: