Σχολιάστε

ένα καταφύγιο στον Μαραθώνα για ανθρώπους & άλογα

η ιδρύτρια της “Ιππόλυσης”, dr. Νίκη Μαρκογιάννη με ένα από τα άλογα θεραπείας

 

Η Ιππόλυση είναι ένα κέντρο εναλλακτικής θεραπείας & αυτογνωσίας, που δημιουργήθηκε από την ψυχίατρο Νίκη Μαρκογιάννη και προσφέρει λύσεις σε ανθρώπους και άλογα εξίσου.

Βρίσκεται στον Μαραθώνα, λίγο έξω απ’ την Αθήνα. Και λειτουργεί εφαρμόζοντας μία μέθοδο σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα, πολύ διαδεδομένη όμως σε Αμερική και Ευρώπη, η οποία στηρίζεται στην υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη των αλόγων.

Τα άλογα που έχουν βρει καταφύγιο στην Ιππόλυση είναι όλα ταλαιπωρημένα. Καθένα κουβαλάει τη δική του ιστορία και τα δικά του τραύματα. Αρκεί ίσως να σημειωθεί πως προτού φτάσουν εκεί, αυτά τα άλογα είχαν κριθεί πλέον «άχρηστα».

Στην Ιππόλυση βρήκαν αγάπη και φροντίδα και από «άχρηστα» έγιναν δάσκαλοι και θεραπευτές. Οι συνεδρίες με αυτά είναι βιωματικές, αποτελούνται δηλαδή από ασκήσεις που εκτελούνται μαζί και δίπλα στο άλογα (χωρίς να ανεβαίνει κανείς σε αυτά), πάντοτε υπό την καθοδήγηση επιστημονικού προσωπικού.

Στην Ιππόλυση μπορούν να απευθυνθούν ενήλικες αλλά και παιδιά, μεμονωμένα άτομα, οικογένειες ή ομάδες.

Η στενή συνεργασία με τα άλογα, εκτός από απολαυστική εμπειρία, έχει αποδειχθεί πως διευκολύνει τη μάθηση και πως βοηθάει να ισχυροποιηθεί η αυτοπεποίθηση και να αποκαλυφθούν οι εσωτερικές θετικές δυνάμεις που διαθέτουν οι άνθρωποι, μικροί ή μεγάλοι.

Βοηθάει επίσης όσους πάσχουν από διαταραχές συμπεριφοράς, διαταραχές διατροφής (ανορεξία-βουλιμία), σύνδρομο διάσπασης προσοχής, κατάθλιψη, ψυχοσωματικές ασθένειες ή φοβίες, αλλά και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχέσεων και επικοινωνίας ή προβλήματα εθισμού.

Η επαφή με τα άλογα έχει διαπιστωθεί πως είναι εξίσου βοηθητική και σε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση.

διεύθυνση: Πλαταιών 95, Μαραθώνας

τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945-911405

περισσότερες πληροφορίες περιέχει η ιστοσελίδα της Ιππόλυσης

 

διευκρίνηση: Το περιεχόμενο αυτής της ανάρτησης δεν είναι διαφημιστικό. Το pet therapy δεν αναλαμβάνει να διαφημίσει ούτε επιχειρήσεις ούτε προϊόντα. Είναι μία εθελοντική διαδικτυακή καμπάνια που απλώς αναζητά, συλλέγει, επεξεργάζεται και εκθέτει αφιλοκερδώς οποιαδήποτε πληροφορία ικανή να προάγει τις (ψυχο)θεραπευτικές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και ζώων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: